Geschiedenis-banner

In 1954 opent Beauty Service haar deuren op de Papenstraat in Maastricht. Aan het woonhuis van Roelof en Josie Tiddens in Limburg, is de allereerste opleidingsschool voor schoonheidsspecialistes  te vinden. Roelof, die sportleraar is voor de staatsmijnen, verzorgt de theorietrainingen terwijl Josie, die schoonheidsspecialiste is (hoe kan het ook anders), de praktijktrainingen voor haar rekening neemt. Na een aantal jaar de alsmaar stijgende vraag naar cosmetica gevolgd te hebben, besluit Roelof dat het tijd is om zelf een merk te gaan importeren. In een geleende auto en met geleend geld, rijdt Roelof naar Baden-Baden. Daar doet  hij zijn eerste order als importeur van Nederland voor SANS SOUCIS.. Ook dit wordt vanuit het woonhuis gerund waardoor  het huis van de kelder tot de slaapkamers vol staat met dozen. Na enkele jaren wordt ook het wimperverfmerk COMBINAL toegevoegd aan het importeurschap.


In 1966 zet de dan 19-jarige dochter Meta de eerste stappen in het bedrijf. Ze geeft les op de schoonheidsspecialistenopleiding. Als de school na een jaar verkocht wordt, zoekt Meta haar heil in iets anders, ze wordt reisleidster en grondstewardess. Beroepen die haar in 1975 bij haar terugkeer in het bedrijf mooi van pas komen. Ze neemt in 1975 de zaak over en gaat voor haar klanten beautyreizen organiseren. Ook verhuist het bedrijf vanuit het centrum van Maastricht naar een bedrijventerrein net buiten de stad om de groei bij te houden. De wisseling van de wacht brengt ook andere nieuwe dingen met zich mee. Zo wordt de groothandel uitgebreid met allerlei salonbenodigdheden en dingetjes die eigenlijk niks met schoonheid te maken hebben. Meta vindt het leuk om producten in Nederland te lanceren die hier nog niet zijn. Zo is ze de eerste die muzikale wenskaarten verkoopt. Het heeft niks met schoonheid te maken maar haar drogisterijklanten nemen het in grote getalen af. Al deze uitbreidingen vergen nieuw personeel. Het team dat ze eind jaren 70 aanneemt blijft, tot ze afzwaait in 2008, voor haar werken. Een hechte groep die de lading dekt van het woord ‘familiebedrijf’; herkenbaar, betrouwbaar, persoonlijk.


In 2008 neemt generatie drie de zaak over. Roelof (de tweede) verruilt de bancaire sector voor de wereld van crèmes en make-up. Ook hij drukt z’n stempel op de groei van het familiebedrijf en voegt BIODROGA toe aan het portfolio. Ook neemt hij de distributie voor de merken over in België en Luxemburg. Roelof heeft het zoeken naar nieuwe producten kennelijk overgenomen van zijn moeder en opa. In 2013 richt hij de website salonartikelen.nl op, waar een compleet aanbod salonbenodigdheden wordt aangeboden dat steeds maar aangevuld wordt met noviteiten. In datzelfde jaar verruilt hij het mooie Maastricht en verhuist het bedrijf naar het Brabantse Best. Een nieuw en modern uitgerust pand is de nieuwe thuishaven voor Beauty Service. Het pand is bijna twee keer zo groot als het oude en heeft twee moderne trainingsruimten. Ook de beschikbaarheid  voor klanten uit zowel België als Nederland is ideaal..


Hoe staat het er nu voor?
Voor 2017 staan er mooie productlanceringen te wachten van de huidige merken. Wij werken continue aan de branding van onze merken. Dit jaar gaat dat duidelijk zichtbaar zijn; met een nieuwe website voor Sans Soucis een eigen "brand movie" én een leuke samenwerking met Vivian Reijs!.


Meer weten? Bel ons op 0499-745008 of mail naar: info@beautyservice.com